4 tips om de juiste advertentie te schrijven

De advertentie is het eerste contactpunt met je bezoekers en potentiële kopers. Tegenwoordig gebruiken de meeste kopers internet om hun onderzoek te doen. Het is dus essentieel om effectief aanwezig te zijn op de belangrijkste websites voor onroerendgoedadvertenties.

Bijgewerkt op
28/6/2023

Inhoud

Je online woningadvertentie optimaliseren

De advertentie is het eerste contactpunt met je bezoekers en potentiële kopers. Tegenwoordig gebruiken de meeste kopers internet om hun onderzoek te doen. Het is dus essentieel om effectief aanwezig te zijn op de belangrijkste websites voor onroerendgoedadvertenties.

Aangezien je niet de enige bent die een advertentie publiceert, is de kwaliteit ervan van vitaal belang als je je wilt onderscheiden van de massa, een maximaal aantal hits wilt aantrekken en contacten wilt genereren.

Om je advertentie effectief te maken, moet je ervoor zorgen dat :

 • Verschijnt in webwaarschuwingen.
 • Zorgt ervoor dat bezoekers geïnteresseerd raken wanneer ze het zien in hun zoekopdrachten, waardoor ze worden aangemoedigd om de details van je woning te bekijken.
 • Moedigt bezoekers aan om contact met je op te nemen voor een bezoek of om vragen te stellen.
 • Voorbereidingen om uw onroerend goed advertentie online te plaatsen

Om je online advertentie goed voor te bereiden, moet je in de huid kruipen van een potentiële koper en hetzelfde zoekproces doorlopen als zij.

Om dit te doen, zoek je naar eigendommen die vergelijkbaar zijn met de jouwe en analyseer je de meest vergelijkbare advertenties. Identificeer de kenmerken die door andere personen of agentschappen worden benadrukt en bepaal of u, als koper, deze elementen belangrijk vindt en of ze u zullen aanmoedigen om meer te weten te komen.

Deze oefening, hoewel vervelend, is essentieel om ervoor te zorgen dat je advertentie effectief is zodra deze online gaat.

Titel en prijs: de essentiële elementen

De titel: vermeld de essentiële kenmerken van het huis, waar kopers als eerste naar kijken (oppervlakte, aantal kamers, verdieping, specifieke kenmerken zoals een tuin, terras, enz.)

Vermijd uitdrukkingen als "te koop" of "snel te bezichtigen". In feite brengen deze titels je eigendom in diskrediet en devalueren ze het. Zoekmachines werken deels op basis van de trefwoorden in de titel. Gebruik deze ruimte daarom liever om relevante elementen te benadrukken dan ze te verspillen.

De prijs: het is niet nodig om deze in de titel te vermelden, omdat je advertentie altijd wordt geïndexeerd op basis van de prijs. Zorg er echter wel voor dat je duidelijk de wettelijke prijs in je advertentie vermeldt, inclusief eventuele bemiddelingskosten.

Onthoud dat het belangrijkste doel is om bij de eerste resultaten te staan. Aarzel niet om de prijs van je woning iets aan te passen, door deze met een paar duizend euro te verlagen, als je hiermee een betere ranking kunt bereiken dan woningen die vergelijkbaar zijn met de jouwe. Als er bijvoorbeeld meerdere woningen worden aangeboden voor €400.000, stel de prijs van jouw woning dan in op €395.000.

Optimaliseer je advertentie om het aantal contacten te maximaliseren

Wees nauwkeurig bij het schrijven van je advertentie. Kopers zijn op zoek naar essentiële informatie en het is het beste om die vanaf het begin op te nemen om onnodige opheldering te voorkomen.

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, zal een vage advertentie niet de interesse wekken van kopers die op zoek zijn naar precisie. De kans is groot dat deze wordt genegeerd tussen de vele beschikbare advertenties.

Het is belangrijk om een uitgebreide tekst te schrijven die iedereen die geïnteresseerd is in je woning zoveel mogelijk informatie geeft. Begin met het opstellen van een gedetailleerde lijst van de kenmerken van je woning en gebruik deze elementen vervolgens om een goed geschreven, foutloze tekst samen te stellen die de sterke punten van je woning benadrukt. Onthoud dat deze advertentie je etalage is, dus besteed aandacht aan de volgende punten:

 • De bouwdatum van het pand.
 • De locatie van de accommodatie.
 • De verkoopprijs.
 • Het oppervlak.
 • Het aantal kamers.
 • Indien mogelijk, de oppervlakte van de belangrijkste kamers (woonkamer, keuken en slaapkamers).
 • Vloermaterialen.
 • De leeftijd van de ketel.
 • De oppervlakte van buitenruimtes (tuin, terras, balkon).
 • Nabijheid van openbaar vervoer (bus, metro, tram, station).
 • Alle uitgevoerde renovatiewerkzaamheden.
 • Energiecertificaat (EPB).‍


Krijg zeven keer meer hits op je onroerend goed advertentie dankzij aantrekkelijke foto's

Het spreekt voor zich dat de foto's bij je advertentie van cruciaal belang zijn. Alleen zij kunnen kopers overtuigen om je woning te bezoeken. Het is dus essentieel om deze tips te volgen bij het maken van je foto's:

Zorg ervoor dat elke kamer onberispelijk opgeruimd is, met niets rondslingerend op de vloer of meubels. Vermijd ook familieleden of huisdieren op de foto's.

Verwijder zoveel mogelijk persoonlijke spullen, zoals foto's, kleding of speelgoed. Kopers beginnen zich al voor te stellen hoe ze naar je foto's kijken, dus zorg ervoor dat ze zich in een zo neutraal mogelijke omgeving kunnen wanen.

Neem de foto's tijdens de helderste uren in elke kamer en pas de instellingen van je camera correct aan. De kamers moeten helder lijken, zelfs licht overbelicht voor de kleinste kamers.

Vergeet niet om ook buiten foto's te maken, volgens dezelfde principes: opgeruimd staat netjes en wacht op het juiste moment en het beste licht.

Gebruik woorden die boeien

Bepaalde woorden trekken bijna alle potentiële kopers aan. Hier zijn een paar voorbeelden die je in je advertentie kunt gebruiken, tenzij ze niet van toepassing zijn op jouw woning:

 • Pas gerenoveerd: Huizen die onlangs zijn gerenoveerd, worden vaak als instapklaar beschouwd, wat de interesse van veel dwangmatige kopers wekt. Vermeld de kamers die zijn gerenoveerd en de gebruikte materialen. Aarzel niet om je renovatie-inspanningen te benadrukken.
 • Open, lichte ruimte: Als je woonkamer uitkomt op de keuken en zo een grote open ruimte creëert, vermeld dit dan in je beschrijving. Huizen met grote open ruimtes zijn erg gewild. Als deze open ruimte ook uitzonderlijk veel licht krijgt, benadruk dit dan met prachtige foto's.
 • Uniek : Het woord "uniek" trekt de aandacht en zet bezoekers aan om te klikken. Heeft je woning een ongewone architectuur, heb je gekozen voor een uitzonderlijk ontworpen keuken of ligt je woning op een uitzonderlijke geografische locatie? Benadruk het unieke karakter van je woning om de aandacht van internetgebruikers te trekken.